Atasay Kamer Kimdir?

1943 Çivril–Denizli´de dünyaya gelen Atasay Kamer´in babası Hacı Mustafa Efendi Çivril´in ilk sarraflarındandır. Babasının yanında mesleğine ilk adımını atan Kamer, kuyumculuk eğitimini Anadolu´nun her kasabasındaki sarrafları ziyaret edip ticari bilgi ve tecrübesini arttırarak geçirdi.

Anadolu´dan sonra İstanbul´a dönen Kamer, bilezik ve alyans üzerine üretim yapan ilk atölyesini Mercan Kızlarağası Han´da açtı. Burada imalatçılık ve toptancılık yaptı. Şu anda halen faaliyet gösteren bir çok tanınmış firmanın temelini Atasay Kamer attı. 82´de Arpaş Kuyumculuk, 87´de Asgold Kuyumculuk, 89´da Atasay Kuyumculuk, 92´de Tolga Kuyumculuk, 97´de Atagold Kuyumculuk ve 99´da Atanaz Kuyumculuk´u kurdu.

Atasay Bey, Arpaş (Atasay-Rıfat-Raşit Pazarlama Anonim Şirketi) Kuyumculuk´tan 1991 senesinde ayrıldı. Asgold´un (Atasay-Selami) kurucularından Selami Özel 1992 senesinde Asgold´dan ayrıldıktan sonra Favori Kuyumculuk´u kurdu.

1994 yılında Atasay ve Asgold için şuanda mevcut 950 kişinin çalıştığı fabrikayı kuran Atasay Kamer kuyumculuk sektöründe bir duayen oldu. Atasay Bey´in yanında yetişen bir çok insan şuanda mesleklerini kendi kulvarlarında en iyi yerlerde devam ettiriyorlar.

Türkiye´de altın takı ihracatını ilk gerçekleştiren Atasay Bey´dir ve bu ihracatını 1981 senesinde Suudi Arabistan´a yapmıştır. Suudi Arabistan´da ‘Türk altını´ diye isim yaptı. 1985´den sonra Ortadoğu pazarındaki yavaşlamanın başlaması ile Amerika´ya yöneldi. 1987´de Amerika´ya ilk ihracatını gerçekleştirdi ve Amerika ofisini açtı. Şu anda Atasay Kuyumculuk üretiminin yüzde 80´ini Amerika´ya ihrac ediyor. Şuanda Atasay Kuyumculuk´un genel müdürlüğünde Atasay Kamer´in oğlu Cihan Kamer var. Atasay Bey ise kendini geliştirmeye ve sektöre genç fikirleriyle katkıda bulunmaya devam ediyor.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi